CO JE HHC-P-O?

Dnes se podíváme na nejmladšího nováčka ve skupině kanabinoidů - HHC-P-O. O tomto kanabinoidu ještě stále neexistuje mnoho ověřených informací a jeho účinky mohou být nevyzpytatelné. V tomto článku se ale dozvíte vše, co už o HHC-P-O můžeme s jistotou říct.

Co je HHC-P-O?

Co je to HHC-P-O?

HHC-P-O (Hexahydrocannabiforol-O acetát), občas také C4B, patří do rodiny syntetických kanabinoidů - v konopné rostlině se přirozeně nevyskytuje. Pokud bychom si to vzali jednoduše, HHC-P-O pochází z HHC-P, který je potomek dobře známého HHC, které vzniká na bázi molekul CBD. Pokud bychom se podívali na celý proces schématicky, vypadal by asi nějak takto: hydrogenace CBD > HHC > hydrogenace HHC > HHCP > acetylace HHCP > HHCPO. 

Důležité je vědět, že získávání HHC-P-O je dlouhý a komplikovaný proces, který vzniká čistě synteticky v laboratořích. Dosud není známé, kdo byl první objevitel HHC-P-O. Nejdříve se ale začaly jeho produkty objevovat na americkém trhu a už teď je jasné, že má před sebou zářivou budoucnost. Nabízí totiž podobné efekty jako THC, ale mnohem silnější!

HHC-P-O vs HHC

„Přinese mi tento kanabinoid stejné účinky jako třeba HHC?“ Na tuto otázku jsme už z poloviny odpověděli výše. HHC-P-O má velmi podobné účinky jako HHC nebo THC, jejich intenzita je však mnohem vyšší a mnohem více dlouhotrvající. Abychom si připomněli jejich účinky, pojďme se na ně podívat.

Úleva od bolesti

Většina kanabinoidů, ať už přírodních či syntetických, pomáhá ulevit od nepříjemných bolestí, ať už chronických nebo neuropatických (bolesti způsobené nervovou soustavou). HHC-P-O není výjimkou. Funguje také jako prevence proti tvorbě a pomoc při léčbě zánětů v těle.

Co je HHC-P-O?
Co je HHC-P-O?

Proti stresu a úzkosti

HHC-P-O má podobné účinky jako některé anxiolytika (léky předepisovány proti úzkostlivým poruchám, nepůsobí patologicky jako antidepresiva). Pomáhá ulevit a minimalizovat stres a úzkosti a zmírňuje příznaky s nimi spojené. Mezi ně se řadí například zrychlené bušení srdce, nevolnost nebo svalové napětí.

Pro kvalitnější spánek

Díky jeho uklidňujícím účinkům, HHC-P-O má pozitivní vliv na kvalitu spánku u jedinců trpící poruchami spánku jako například insomnie. Stimuluje organismus, pomáhá uvolnit svalové napětí a díky tomu zrychluje usínání a prodlužuje dobu hlubokého spánku. Ale pozor, při příliš vysokých dávkách může mít opačný efekt. Je dobré tedy, stejně jako s ostatními kanabinoidy, začínat s menší dávkou.

Co je HHC-P-O?

Dávkování HHC-P-O

Zde znovu klademe důraz na opatrnost při dávkování, především pokud jste nováčky ve světe kanabinoidů. Každý organismus reaguje odlišně a nadměrné dávkování může přinést nežádoucí účinky jako sucho v ústech, závratě, paranoia a ztráta chuti nebo nadměrná chuť k jídlu. Vždy doporučujeme začít s menší dávkou.

HHC-P-O a řízení

Při užívání HHCPO se kvůli jeho intenzivním účinkům nedoporučuje řídit nebo obsluhovat těžké zařízení.V mnoha aspektech je HHC-P-O identický s THC-P. Pravidlem stále zůstává nesedat za volant po užívání jakéhokoliv kanabinoidu.

Je legální posílat HHC-P-O kurýrem a poštou?

Absolutně, HHC-P-O lze legálně zasílat prostřednictvím jakékoliv kurýrní společnosti. Nemusíte se bát žádných komplikací.

Co je HHC-P-O?

Jak to tedy celé je?

Abychom si to celé shrnuli - HHC-P-O se stále vyrábí z THC-P, i když se jedná o novou a acetylovanou verzi HHCP. HHC-P-O navodí silnější a déle trvající účinky než jeho bratr HHC-P, protože bylo prokázáno, že acetylace zlepšuje účinnost základních funkcí kanabinoidu. Mezi jeho nejvýznamější účinky patří úleva od bolesti, stresu, úzkostí a zlepšení kvality spánku. Stále neexistuje velká řada studií týkající se HHC-P-O, proto je třeba věnovat zvýšenou opatrnost při užívání. Je možné, že dlouhodobé užívání HHC-P-O vytvoří vyšší toleranci k ostatním kanabinoidům. 

Kanabinoidy jsou naše vášeň a cesta pro váš lepší a spokojenější život.