CO JE TO THCV?

V minulých článcích jsme pokryli kanabinoidy THC-P, oblíbené HHC, HHC-O, HHC-P a H4CBD. Dnes se podíváme na trochu méně známý kanabinoid objevený již v roce 1973. Jedná se o již dobře prostudovaný kanabinoid THC-V neboli "diet weed". Jaké účinky má na naše tělo a opravdu je to zlatý grál hubnutí, jak se říká?

Jaké jsou účinky THC-V?

THC-V má za sebou již několik let kvalitních výzkumů. Bylo zjištěno, že THC-V nabízí rychlejší a pravděpodobně intenzivnější účinky než THC, pokud užíváno ve větších dávkách. THC-V má ale řadu dalších výhod-váže se na receptory v imunitním systému, hlavních orgánech a mozku a pomáhá tak v boji proti chorobám a zánětům. Mezi další ověřené pozitivní účinky patří:

Další zdravotní benefity

THC-V se úspěšně uplatnil i v léčbě závažných chorob jako je ALS a Parkinsonova choroba. U těchto chorob neléčí nemoc úplně, ale pomáhá snižovat jejich nepříjemné příznaky jako je například třes, záchvaty. Jak už jsme zmínili, není v menších dávkách intoxikující a je tak vhodný i při léčbě dětí trpící epileptickými záchvaty.

Jak dávkovat THC-V?

Co se dávkování týče, THC-V patří mezi bezpečnější kanabinoidy a nehrozí velké nebezpečí předávkování. Při malých dávkách totiž nemá psychoaktivní efekt. Ten přichází až s vyššími dávkami THCV, kdy psychoaktovní efekt může být dokonce intenzivnější a s rychlejším nástupem , než populární d9 THC. Studie ukázala, že už mikrodávkování ( tzv. microdosing ) je dostačující pro snížení paranoii a úzkostí. Pokud plánujete vyzkoušet THC-V, stále vám doporučujeme začít s menší dávkou a bezpečně zjistit, jak vaše tělo reaguje. Pamatujte, vždy si můžete dát více. THC-V je perfektní volbou pro ty, kteří chtějí začít experimentovat s kanabinoidy.

THC-V za volantem

THC-V může zpomalovat kognitivní a motorické dovednosti stejně jako jiné produkty obsahující kanabinoidy. Kvůli tomu se nedoporučuje řídit po jeho užívání. Stejně jako u jiných psychoaktivních látek, není doporučeno řídit žádné motorové vozidlo, ačkoliv jsou jeho účinky slabší.

Kanabinoidy jsou naše vášeň a cesta pro váš lepší a spokojenější život.